• Dat betekent ...

  • prachtig : postzegel van uitzonderlijke kwaliteit, boven het gemiddelde.
  • zeer mooi : postzegel van normale kwaliteit, zonder de minste fout.
  • mooi/zeer mooi : postzegel van goede kwaliteit met een minieme fout die nauwelijks de waarde beïnvloed.
  • mooi : postzegel van iets mindere kwaliteit met een kleine fout maar nog goed intact. Aangepaste prijs. Kan perfect passen in de verzameling van de iets minder detaillistische filatelist.
  • beschadigd : postzegel met duidelijk zichtbare gebreken. Zeer lage prijs.

  • nieuw zonder plakker, intact gom.
  • nieuw met plakker
  • gestempeld
  • nieuw zonder gom
  • regummed
  • ongetand
 •  
 • DE
 • EN
 • FR
 • NL
 Aanloggen

Mijn rekening

Paswoord vergeten Zich registreren

Opzoeken

Categorieën
 

Typ (**/mnh,*/mh,...)   

Voorwaarden voor verkoop

Bij Lauphilat Collections, vindt U verzamelingen van Belgische, Europese en postzegels van de rest van de wereld, alsook verschillende thema verzamelingen

Hierna vindt U onze verkoopsvoorwaarden, alsook een detail van de afkortingen die gebruikt worden bij de beschrijving van de in de verkoop voorgestelde postzegelloten.

Raadpleeg de VRAGENMOLEN (FAQ), je zal er de nodige uitleg vinden over de werkwijze van het systeem, alsook antwoorden op vaak gestelde vragen.

Volgende afkortingen worden gebruikt om de loten/kavels te beschrijven :

- UITZ : UITZonderlijk: zegel van uitzonderlijke kwaliteit, ver boven het de gewone.
- ZM : Zeer Mooi: stempel normale kwaliteit, zonder tekortkomingen.
- M/ZM : Mooie / Zeer Mooi: zegel van normale kwaliteit met een minieme afwijking die de waarde nauwelijks beïnvloed.
- M : Mooi: Zegel van een mindere kwaliteit met een minieme tekortkoming die toch nog iets betekent
                      Hier is rekening mee gehouden bij de prijszetting.
                      Dit kan van pas komen bij een verzamelaar indien de kwaliteit minder belangrijk is.
- BES : beschadigd: zegel heeft zichtbare gebreken en wordt aangeboden aan een heel lage prijs.
- SNC : Scan niet contractueel

- ** : nieuw zonder plakker en met ongeschonden gom.
- * : nieuw met plakker of met resten van een plakker.
- G : gestempeld
- ( * ) : nieuw zonder gom
- ( ** ) : nieuw hergomd
- NG : ongetand

1 / . Verkoop bij opbod

1.1 Betreft hier een verkoop met automatische biedingen, met minimale verhogingen :

van 0 tot 10 € : + € 0,10
van 10.01 tot en met 25 € : + € 0,25
van 25.01 tot en met 50 € : + € 0,50
van 50.01 tot en met 100 € : + € 1,00
van 100.01 tot en met 500 € : + € 2,00
van 500,01 tot en met 1000 €: + € 5,00
boven 1000 € : + 10,00 €

1.2 De biedingen zijn automatisch. We hebben op geen toegang tot de "maximum bieding"

1.3 onder de beginwaarde zijn onmogelijk.

1.4 Het bedrag van toewijzing bij verkoop bij opbod :

 • Het actuele biedingsbedrag zal gelijk zijn aan het vorige + de verhoging, en dit zoals vastgelegd in de voorafgaande tabel.
 • Voorbeeld : er zijn 2 biedingen respectievelijk 20 en 30€.  Dan zal het actuele biedingbedrag 20€ zijn + de verhoging volgens de tabel (in dit geval + 0,25€) en wordt het lot (voorlopig) toegekend aan de persoon met het bod van 30€.
 • Indien slechts 1 bod wordt uitgebracht, is dit bod gelijk aan de beginprijs.
 • Indien 2 identieke biedingen worden uitgebracht, zal de biedprijs gelijk zijn aan de instelprijs, zonder verhoging en wordt het lot (voorlopig)toegekend aan de eerste bieder..
 • De verkoopprijs is gelijk aan het bedrag van de toewijzing zonder bijkomende kosten, uitgezonderd de port- en behandelingskosten.

2 / . Verkoop aan nettoprijs.

2.1 De verkoopprijs is de prijs op de kavel zonder extra kosten , behalve voor havenbeheer .

2.2 De via "Netto prijs" en "Per opbod" aangekochte loten kunnen samengebracht worden, voor zover U het "samenbrengen van de korven" hebt aangevinkt op uw aanvraagformulier. Wil je uw via "Netto prijs" aangekochte loten toch direct ontvangen, onafgezien van uw biedingen per opbod, dan dient U de samenbrenging op het heffen.

3 / . De loten worden verzonden op basis van de ontvangst van de bestellingen. Bij ontvangst van de betaling, behoudens uitzonderlijke situaties, zal de verzending gebeuren binnen 3 werkdagen (maandag en donderdag).

4 / . U hebt de mogelijkheid om het gewenste aantal exemplaren voor eenzelfde lot op te geven. Voor zover dit binnen onze mogelijkheden ligt, zullen we deze loten leveren aan de gewenste hoeveelheid leveren.

5 / . De toegekende loten kunnen, na afspraak,ook afgehaald worden op onze bureau in Soumagne. Je kan dit invoeren bij het afsluiten van uw bestelling.

6 / . De betaling van de loten gebeurt steeds vóór de verzending. Toch vragen we om niets te betalen vóór de ontvangst van onze factuur.

7 / . Wij aanvaarden volgende betalingswijzen : Nationale - of internationale overschrijving op onze Belgische bankrekening, Paypal, Skill, alsook contante betalingen. We aanvaarden geen Franse cheques, de incassokosten zijn buitensporig, we onderhandelen met de bank voor een vaste kost per cheque (wordt vervolgd).

 •    Nationale - of internationale (kosten voor u, ongedeelde) overschrijving, contante betaling  -> GRATIS
 •    Paypal    -> + 0.50 € voor bestellingen van minder dan 15€ (beheer)
                                 -> +4% voor bestellingen van overdan 15€

                -> Aangetekende zending verpicht vanaf 25 euro (5,75 euro), uitzondert bij vraag voor expres  zending, dit is evenwel op uw verantwoordelijkheid.

 •   Franse cheques -> op dit ogenblik niet aanvaard, we onderhandelen met de bank.

8 / . Verzending is Gratis voor alle bestellingen van minimaal 50€ - genormaliseerd 50g

            in alle andere gevallen geldt volgend tarief

                                               genormaliseerd ( 50g )       niet genormaliseerd ( 100g )         ( 350g )

         België                                 1,20 €                                       2,25 €                                              3,50 €

         Europese Unie                 1,75 €                                       4,75 €                                               9,00 €

         Rest van de wereld        2,25 €                                       5,50 €                                              10,50 €

Vanaf 50€ (25€ voor Paypal betalingen) is een aangetekende zending verplicht, de kosten hiervan zijn ten laste van de koper.  Voor aankopen boven 300€ is dit gratis. Toch kan een koper op uitdrukkelijk verzoek en op eigen verantwoordelijkheid een genormaliseerde verzending aanvragen (enkel mogelijk via email!!).

aangetekende zending : + EUR 5,75 ( GRATIS voor aankopen van minimaal 300 euro)

Gepost op maandag en donderdag

9 / . We kunnen op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gesteld voor "verloren" postzendingen, U heeft steeds de mogelijkheid een aangetekende zending te vragen.

10 / . De omschrijving is gegarandeerd voor alle loten met maximaal 3 zegels. Enkel de loten SUP en TB zullen teruggenomen worden omwille van een kwaliteitsprobleem, voor zover het om minder dan 4 zegels gaat.

11 / . De afbeeldingen met overvloedige kleuren, kunnen gebruikt worden als aanvulling voor de beschrijving van de staat van de tandingen, marges en de afstempelingen. Geen enkele klacht zal aanvaard worden betreffende de afbeeldingen van loten.

12 / . Loten in albums, verzamelingen, of dergelijke evenals de promo aanbiedingen en de goede zaakjes kunnen op geen enkele wijze worden teruggenomen of vervangen. Al deze loten kunnen vooraf geraadpleegd worden, op onze bureau (enkel op afspraak !).

13 / . In geval van betwisting, geldt de Franstalige tekst en in geval van geschillen, zijn enkel de rechtbanken van Luik bevoegd.

14 / . De catalogi die gebruikt worden voor nummering van de loten is de OBP voor België en de Yvert/Tellier cataloog voor de rest van de wereld. De waarden (evenals het aantal zegels), ook al zijn ze om het verduidelijken, worden enkel indicatief weergegeven. Door foutief bedrag in deze kan de verkoop niet geannuleerd worden. Het gebruik van gespecialiseerde catalogi (PRIFIX - MICHEL) kunnen gebruikt worden voor bepaalde specialiteiten, dit zal altijd opgenomen worden in de beschrijving van het lot.

15 / . De klantenkaart heeft een geldigheidsduur van 6 weken, is een uniek en Certificaat gebruikt moet worden in een keer, het beheer van deze raad zijn anders onmogelijk .

16 / . De bedragen van de aankopen in de rubrieken Promo en/of koopjes worden niet opgenomen op de getrouwheidskaart. De "restorno" is reeds verrekend in de prijszetting.

Wij bedanken U voor uw interesse in onze site, wij staan uiteraard open voor alle vaststellingen van anomalieën, ideeën, verbeteringen, vertalingen, ... dit alles uiteindelijk om deze site zo aangenaam mogelijk te maken.

Filatelistische groeten.

De ploeg  Lauphilat Collections

Didier , Gregory en Jonathan Coox